Jakość Pellini

Jakość Pellini

Nadrzędnym celem marki Pellini jest zagwarantowanie swoim klientom najwyższej jakości kawy o niepowtarzalnym smaku.

Stałą i wysoką jakość oferowanej do sprzedaży kawy Pellini utrzymuje dzięki:

  • sprawdzonym przez lata metodom selekcjonowania plantacji kawy,
  • odpowiedniej technice wypalania kawy, różnej dla każdej z marek,
  • ciągłej kontroli wszystkich etapów przetwarzania ziaren w finalny produkt, z wykorzystaniem zaawansowanej technologii,
  • ciągłym testowaniu kawy przez zespół ekspertów, celem zapewnienia najwyższej jakości i smaku.

SELEKCJA PLANTACJI KAWY

Firma Pellini posiada wykwalifikowany zespół ekspertów, którzy systematycznie wybierają odpowiednie plantacje kawy, pod kątem najwyższej jakości produktu i etycznie prowadzonej działalności.

Ziarna kawy są każdorazowo selekcjonowane bezpośrednio w kraju pochodzenia.

TEST PANELOWY

Test panelowy jest to restrykcyjna metoda analizowania produktu, w sposób ciągły, przez cały cykl produkcyjny.

Marka Pellini jest jedną z niewielu we Włoszech, która stosuje test panelowy w trakcie produkcji kawy.

PLANOWANIE I KONTROLA

Firma Pellini w ramach planowania i kontroli wykorzystuje System Realizacji Produkcji (ang. Manufacturing Execution System, MES). System ten umożliwia efektywne zbieranie informacji w czasie rzeczywistym wprost ze stanowisk produkcyjnych i ich transfer na obszar biznesowy.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl